Keitä on SatuAasit?

SatuAasin talliin kuuluvat Satu Valkas (se kaksijalkainen monitoimityöläinen) sekä pihattotallissa asuvat aasit (ne nelijalkaiset söpöläiset). SatuAaseja voivat olla myös kaikki, jotka tallille tulevat, ihastuvat aaseihin ja haluavat oppia niistä lisää. Aasien ystävällisyys, rentous ja sosiaalisuus ovat herkästi kävijöihin tarttuvia ominaisuuksia ja tunnetiloja.

Tärkeimmät tiedot Sadusta

 • psykologi (PsM, 2012)
  eläinavusteinen neuropsykiatrinen valmentaja (2023)
  sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja (SPHT®, 2016)
  GreenCare -ohjaaja ja kouluttaja (2017)
 • aasitalliyrittäjä, maatilan perunasihteeri ja kahden lapsen äiti
 • eläinrakas pienestä pitäen ja aaseihin hurahtanut 2017 lähtien
 • hevospuolella harrastusta ja kilpailutoimintaa 1995-2020
 • valjakkoajoharrastusta ollut 2000-luvun alusta lähtien ja koulutan myös aaseja kärryjä vetämään.
SatuAasin talli on toiminimen Hevostoiminta Valkas aputoiminimi. Yritys on toiminut vuodesta 2015 lähtien ja vuonna 2020 se erikoistui vain aasillisten palveluiden tuottamiseen.

Eläinavusteisesta toiminnasta olen ollut kiinnostunut pienestä pitäen, koska olen itse vuosien saatossa saanut kokea, miten eläinten kanssa toimiessa mieli rentoutuu ja monet tärkeät elämäntaidot kehittyvät ihan huomaamatta. Tavoitteenani onkin tarjoamieni aasipalveluiden avulla tarjota asiakkaille onnistumisen kokemuksia, uusia elämyksiä sekä mahdollisuuksia oppia selviämään elämän erilaisista haasteista. Sekä virkistys- että kuntoutustyössä työkavereinani toimivat kaikki aasilaumani jäsenet jokainen omalla tavallaan.

Musta aasin profiilikuva

Tallin aasit

Tallillamme on sekä välimeren miniaaseja että tavallisia aaseja. Osa niistä on Suomessa syntyneitä ja osa on tuotu ulkomailta. Kaikkia niitä yhdistää utelias ja ystävällinen suhtautuminen ihmisiin. Jokainen aaseista on oma ihana persoonansa ja tärkeä osa tallin aasilaumaa. Lisätietoja Suomessa harvinaisista välimeren miniaaseista löydät niiden omalta tietosivulta.
 

Aasimme työskentelevät sekä kotitallilla, metsäretkillä että erilaisissa tapahtumissa. Mikäli aasien seura kiinnostaa tai haluaisit ne osallistumaan sinun tapahtumaasi, niin otahan yhteyttä

Calle

Calle on välimeren miniaasiruuna ja oikealta nimeltään Aromäen Challenger. Calle syntyi meidän tallilla 21.7.2018. Callen elämän alkutaival oli haastava, sillä sen emä hylkäsi sen heti syntymän jälkeen. Onneksi Callelle löytyi aasitamma keinoemäksi, joka huolehti varsasta hyvin. Koska Calle kuitenkin vaati tavallista enemmän hoitoa ja lisäruokintaa myös ihmisen toimesta, on Callesta kehkeytynyt erittäin sosiaalinen ja ihmisrakas pikkuaasi. Se seurailee mielellään ihmisten tallipuuhailua ja on usein ensimmäisenä tervehtimässä tallille tulevia vierailijoita. Kun menet aasien laitumella kyykkyyn, on suuri todennäköisyys saada Calle syliinsä rapsuteltavaksi. Tästä syystä Calle tekee vierailuja tapahtumiin sekä ulko- että sisätiloihin. Aasiagilityssä Calle on todella taitava. Calle on väriltään ruskea ja sillä on aasinristi. Callen säkäkorkeus on vain noin 76 cm.

Zorro-aasin kuva edestä päin

Zorro

Zorro on 22.4.2020 syntynyt aasiruuna, joka tuli ensin minulle myyntivälitykseen ulkomailta. Siihen tutustuessani totesin sen kuitenkin olevan oikein loistotyyppi ja sopivan hyvin osaksi laumaamme ja toimintaamme. Zorro siis sai jäädä ja sen ympärille perustettiin osuusomistajien kimppa, jonka jäsenet pääsevät etuoikeutetusti seuraamaan sen elämää lähietäisyydeltä vuoden 2023 loppuun asti. Tämänkin jälkeen Zorro kyllä jää osaksi laumaamme. Zorroon Callen lisäksi se aasi, joka useimmiten lähtee mukaamme tapahtumiin tai metsäretkille. Myös aasiagilityssä Zorro on loistava kaveri. Zorro on väritykseltään mustanruskea ja sillä on aasinristi. Zorron säkäkorkeus on 91 cm ja se on juuri miniaasin sallitun korkeuden rajalla.

Picasso

Picasso on tullut Hollannista Suomeen vuonna 2022 ja se on syntynyt vuonna 2014. Se on ihanan kirjava väritykseltään ja herättää usein ulkonäöllään ihastusta. Picasso on ajoittain hieman arka luonteeltaan, mutta halutessaan se hakeutuu ihmisten seuraan rapsuteltavaksi ja harjailtavaksi. Picasso on koulutettu vetämään kärryjä ja pienemmät lapset voivat sillä ajoittain myös ratsastaa. Picasson säkäkorkeus on 115 cm.

Aasi kärryjen edessä

Donna

Donna on tullut Suomeen vuonna 2022 ja se on syntynyt vuonna 2014. Donna on todella rauhallinen ja rakastaa rapsutuksia ja harjailua. Donna on koulutettu ajo- ja ratsuaasiksi ja se varmajalkaisesti kantaa selässään pienempiä lapsia talutusratsastuksessa. Donna on usein myös metsäretkillä mukana ja agilityakin se oppi nopeasti tekemään. Donnan väritys on harmaa ja sillä on aasinristi. Donnan säkäkorkeus on noin 102 cm.

Topi

Topi saapui Suomeen 2023 Hollannista. Se on välimeren miniaasi ja säkäkorkeudeltaan noin 83 cm. Topi on rauhallinen ja ystävällinen aasi, jolla on sopivan reipas askellus myös metsäretkillä. Topista koulutetaan aikanaan aasi, joka tekee myös sisätilavierailuita. Topi on väritykseltään harmaa ja sillä on aasinristi. Sen tunnistaa hyvin siitä, että vasemmalla puolella lavassa aasinristi katkeaa ja jatkuu vielä hieman.