Aasitilojen avoimet ovet

Aasitilojen avoimet ovet järjestetään taas seuraavan kerran elokuussa 2024!

Alla on hieman infotietoa siitä, mitä on hyvä huomioida, kun vierailet tallilla.

Avoimien ovien aikana tallilla voit

Jotta käynti tallilla olisi kaikkien osalta miellyttävä, huomioithan seuraavat asiat

Perille löytää hyvin seuraamalla lähimmissä risteyskohdissa olevia aasin kuvalla varustettuja opastekylttejä. Osoite on Tevännön pikatie 191, Loppi (Google Maps tunnistaa myös määränpääksi SatuAasin talli). Parkkipaikat on merkitty piha-alueella P-kyltein, joten ethän parkkeeraa muualle (myös liikenteenohjaajan neuvoja kannattaa seurata).

Musta aasin profiilikuva

Aiempien vuosien tunnelmia

Lauantaina 5.8.23 tallilla oli paikalla 8 aasia. Aasiagilitynäytös viihdytti kävijöitä pari kertaa ja Donna-aasi ratsutti lapsia. Aasit olivat muuten ihasteltavissa aitauksessaan ja niitä sai silitellä. Buffetin antimet sekä kotiin vietävät aasiaiheiset tuotteet ja oman tilan perunat tekivät kauppansa. Sunnuntaina 7.8.22 tallilla oli ennätysmäärä aaseja, jopa 12. Niistä osa oli myynnissä ja myytävänä oli myös tänä vuonna julkaistua Aasinostajan opasta. Päivän aikana pidettiin kolme aasiagilitynäytöstä, jotka kiinnostivat katsojia. Sää suosi ja kävijöitä oli noin 200 henkilöä. Sunnuntaina 1.8.21 avoimet ovet järjestettiin muutaman rajoitustoimen kera (edelleen koronaviruksesta johtuen).  Tallilla oli pienimuotoinen buffetti, aasivisaan sai osallistua, aaseja sai rapsutella ja myynnissä oli myös oman tilan perunaa ja muutamia aasituotteita. Sateinen keli selvästi verotti kävijöiden määrää ja aasitkin viihtyivät paljon pihaton sisätiloissa. Auringon pilkistäessä aasitkin uskaltautuivat ulos ja olivat mielellään ihmisten rapsuteltavina. Sunnuntaina 2.8.20 avoimet ovet olivat koronarajoituksista huolimatta onnistuneet sekä säältään että kävijämäärältään. Tunnelma tallilla oli mukava ja Yosef aasin kärryajelut ilahduttivat ihmisiä. Kaisa Määttänen piti vuolunäytöksen hoitaen aasien kaviot kuntoon. Piknik-alueella oli ruokailijoita ja osa tilasi valmiiksi itselleen piknik-eväätkin tallilta. Lauantaina 10.8.19 tallimme avoimissa ovissa ihmisiä tervehtivät miniaasit Rölli ja Calle sekä niiden isommat laumatoverit Yosef ja Jummi. Paikalla oli edellisten vuosien tapaan buffetti sekä mahdollisuus ostaa aasituotteita ja tilamme perunaa. Aasitietovisassa sai näyttää aasitietämyksensä ja voittaa sen mukaan palkintoja. Kävijöitä oli mukavasti koko aukioloajan ja yhteensä tallilla kävi hieman vajaa 100 henkilöä. Kiitos kaikille käynnistä! Lauantaina 4.8.18 tilamme avoimissa ovissa aaseja oli paikalla kolme: miniaasit Rölli ja vasta vajaa kuukauden ikäinen Calle-varsa sekä Callen keinoemä Oomi (joka on tavallinen aasi). Tilalla kävi noin 150 ihmistä ihastelemassa tallimme asukkaita. Paikalla olleen kahvilan ja arpajaisten tuotto käytettiin Callen ja sen keinoemän hoitokuluihin. Iso kiitos kaikille kävijöille ja Callen elämän alkutaivalta tukeneille! Tunnelmia päivästä voi käydä kurkkaamassa Facebookista.  Lauantaina 5.8.17 oli Suomen aasiyhdistyksen järjestämä aasitilojen avoimien ovien päivä. Tuolloin klo 11-14 pystyi mukaan ilmoittautuneilla aasitiloilla vierailla maksutta ihastelemassa aaseja ja tapaamassa muita aaseista pitäviä ihmisiä. Myös meidän

talli oli tuolloin auki. Paikalla kävi myös Yle Hämeen toimittaja, joka teki haastattelun sekä nettiuutisen kuntouttavaa työtä tekevistä miniaaseista. Kävijöitä oli sateisesta ilmasta huolimatta mukava määrä ja moni näki ensimmäistä kertaa elämässään välimeren miniaaseja ihkaelävinä. Kiitos kaikille käynnistä!

Kuvasatoa päivästä voit käydä katsomassa Facebook-sivuiltamme.
Uutisen voi käydä lukemassa Ylen sivuilta.

Tervetuloa uudelleen!