Musta aasin profiilikuva

Tallin aasit

Tallillamme on sekä välimeren miniaaseja että tavallisia aaseja. Pääosa niistä on Suomessa syntyneitä ja osa on tuotu ulkomailta. Kaikkia niitä yhdistää utelias ja ystävällinen suhtautuminen ihmisiin. Jokainen aaseista on oma ihana persoonansa ja tärkeä osa tallin aasilaumaa. Lisätietoja Suomessa harvinaisista välimeren miniaaseista löydät niiden omalta tietosivulta.
 

Aasimme työskentelevät sekä kotitallilla, metsäretkillä että erilaisissa tapahtumissa. Mikäli aasien seura kiinnostaa tai haluaisit ne osallistumaan sinun tapahtumaasi, niin otahan yhteyttä! 

Calle

Calle on välimeren miniaasiruuna ja oikealta nimeltään Aromäen Challenger. Calle syntyi meidän tallilla 21.7.2018. Callen elämän alkutaival oli haastava, sillä sen emä Na’Vi hylkäsi sen heti syntymän jälkeen. Onneksi Callelle löytyi aasitamma keinoemäksi, joka huolehti varsasta hyvin. Koska Calle kuitenkin vaati tavallista enemmän hoitoa ja lisäruokintaa myös ihmisen toimesta, on Callesta kehkeytynyt erittäin sosiaalinen ja ihmisrakas pikkuaasi. Se seurailee mielellään ihmisten tallipuuhailua ja on usein ensimmäisenä tervehtimässä tallille tulevia vierailijoita. Kun menet aasien laitumella kyykkyyn, on suuri todennäköisyys saada Calle syliinsä rapsuteltavaksi. Tästä syystä Calle onkin toinen niistä aaseista, jotka tekevät vierailuja tapahtumiin sekä ulko- että sisätiloihin. Calle on väriltään ruskea ja sillä on siima ja aasinristi. Callen säkökorkeus on vain noin 75 cm.

Rölli

Rölli on välimeren miniaasiruuna, joka on syntynyt 8.8.2016. Röllin koko nimi on Ylitalon Rölli. Rölliin ihastuin nähdessäni sen vain muutaman kuukauden ikäisenä ja se onkin minun ensimmäinen aasini. Rölli on varsasta asti ollut sosiaalinen ja se hakeutuu usein tallille tulevien ihmisten viereen rapsuteltavaksi. Se myös erittäin mielellään lähtee kävelyille ja Rölli on muiden aasien tavoin opetettu kantamaan eväsreppua selässään metsäretkien aikana. Rölli on varsasta asti käynyt mm. messuilla ja se on myös koulutettu tekemään sisätilavierailuja, joissa Rölli onkin ollut rauhallinen ja suosittu vierailija. Röllin väritys on aasin perusväri eli harmaa ja sillä on siima ja aasinristi sekä jaloissa haaleasti näkyvät seepranraidat. Rölli on noin 75 cm korkea.

Yosef

Yosef eli Hagelunds Yosef on 31.10.2007 syntynyt aasiruuna, joka tuli tallillemme vuonna 2019 laumanlisäykseksi. Yosef on ystävällinen aasi, joka on vuosien varrella oppinut rauhalliseksi metsäkävelyiden kulkijaksi. Se on myös opetettu vetämään kärryjä perässään. Yosef on hoitotoimenpiteissä rauhallinen ja kiltti aasi, joka pitää harjaamisesta ja rapsutteluista. Yosef saattaa kerjätä huomiota tökkäisemällä vierellä olevaa ihmistä kevyesti päällään. Yosef on myös melko etevä availemaan tallin ovia, jos ne on unohtunut laittaa kunnolla kiinni. Yosef on väritykseltään ruskea ja silläkin on selässään siima ja aasinristi.

Jummi

Jummi on 7.7.2017 syntynyt aasiruuna, joka tuli minulle vuonna 2019. Jummi oli edellisessä kodissaan tottunut tallilla vierailijoihin aitauksessa ollessaan, mutta muuten se oli saanut melko vähän käsittelykoulutusta. Aluksi Jummi olikin hieman arka, vaikkakin utelias. Vähitellen Jummin luottamus ihmiseen erilaisissa hoitotoimenpiteissä ja käsittelyssä lisääntyi. Jummi onkin nykyään oikein utelias ja leikkisä aasi. Jummi onkin aaseista se, joka eniten kirmailee niityllä ja heittelee juostessaan ilopukkeja. Nykyään Jummi pyytää rapsutuksia kohteliaasti ihmistä kohti hivuttautuen. Sen ajokoulutus on aloitettu ja toiveena olisi joskus saada se Yosefin kanssa parivaljakkona kärryjä vetämään. Jummi on väriltään vaalean harmaa ja sillä on siima, aasinristi sekä takajaloissa seepranraitoja.

Zorro-aasin kuva edestä päin

Zorro

Zorro on 22.4.2020 syntynyt aasiori (joka pian ruunataan), joka tuli ensin minulle myyntivälitykseen ulkomailta. Siihen tutustuessani totesin sen kuitenkin olevan oikein loistotyyppi ja sopivan hyvin osaksi laumaamme ja toimintaamme. Zorro siis sai jäädä ja sen ympärille perustettiin osuusomistajien kimppa, jonka jäsenet pääsevät etuoikeutetusti seuraamaan sen elämää lähietäisyydeltä vuoden 2023 loppuun asti. Tämänkin jälkeen Zorro kyllä jää osaksi laumaamme. Zorro pääsee vähitellen mukaan asiakastapahtumiin ja siitä koulutetaan kiltti ja luotettava aasi monipuoliseen aasitoimintaan. Zorro on väritykseltään mustanruskea ja sillä on siima ja aasinristi.

Aiko-aasin pää

Aiko

Aiko on 2018 syntynyt välimeren miniaasitamma. Se saapui tallille marraskuussa 2021 Hollannista samaan aikaan Zorron kanssa. Aiko on tiineenä ja sen pitäisi heinäkuussa 2022 varsoa. Toivottavasti saamme kokea iloisen syntymätapahtuman tuolloin. Aiko on luonteeltaa hieman arka ja se mielellään pysyy laumassa hieman taustalla tarkkailemassa. Oman paikkansa se kyllä pitää poikien seurassa aasilaumassa. Hoitotoimenpiteet Aiko antaa kiltisti suorittaa ja kävelyille se pääsee vähitellen myös mukaan. Aiko on väritykseltään ruskea ja sillä on siima ja aasinristi.

Hevoskyltti, jossa lukee tervetuloa, roikkuu ovessa.

Picasso

Esittely tulossa.

Hevoskyltti, jossa lukee tervetuloa, roikkuu ovessa.

Donna

Esittely tulossa.

Hevoskyltti, jossa lukee tervetuloa, roikkuu ovessa.

Nienke

Esittely tulossa.