Pitkäkorvia ja pottuja - teematuokio

Nyt ryhmälläsi on mahdollista yhdistää kaksi erityyppistä ja uutta oppimiskokemusta Pitkäkorvia ja pottuja -teematuokiossa. Teematuokiot toteutetaan Aromäen tilalla Lopella, jossa jo 5. sukupolvi viljelee ruokaperunaa. Tilalla sijaitsee myös SatuAasin talli. Teematuokion aikana pääset tutustumaan sekä aasien että perunatilamme elämään lähietäisyydeltä. Tuokioon voidaan myös liittää hyvinvointiosuuksia mm. asiantuntijaluentojen tai riippumattorentoutuksen keinoin.

Teematuokiot ovat toteutettavissa huhti-lokakuussa ja tuokioiden sisältö räätälöidään sekä osallistujien toiveet että sääolosuhteet huomioiden. Tapahtuman kesto voi olla 1-8 tuntia. Pidempikestoisiin tapahtumiin voidaan liittää ruokailu. Teematuokioon voit valita kestosta riippuen 1-2 aktiviteettia seuraavista:

  • metsäretki aasien kanssa tai aasiagilityn kokeilu
  • ohjattua riippumattorentoutusta metsässä aasien kanssa
  • vuodenajasta riippuen mahdollisuus itse istuttaa perunaa (toukokuu) tai nostaa perunaa suoraan pellosta (heinä-syyskuu)
  • perunaruokien valmistamista ja tutustumista eri lajikkeisiin
  • perunapainantaa kankaalle, vanhanajan perunalaatikon nikkarointia, hevosenkengillä askartelua
  • laavumakkaralla käynti

Lisäksi yli neljän tunnin pituiseen tuokioon on mahdollista ottaa kahden aktiviteetin lisäksi mukaan asiantuntijaluento esim. luonnon hyvinvointivaikutuksista tai unenhuollon tärkeydestä työhyvinvointiin.

Jokainen osallistuja saa kotiin viemiseksi kilon perunaa ja tuokion aikana mahdollisesti askarrellut luomukset. Tilalta on lisäksi mahdollisuus ostaa eri perunalajikkeita. Teematuokioita järjestetään pyynnöstä ryhmille ja lisäksi joskus ennalta sovittuina päivinä, joihin kuka vain halukas voi osallistua. Ryhmät voivat olla kooltaan 5-20 henkilöä. Tuokio sopii hyvin mm. tyhy-päiväksi, työhyvinvoinnista ja virkistäytymisestä kiinnostuneille sekä syntymäpäivän tai muun juhlapäivän sisällöksi.

Teematuokion hinta määräytyy osallistujien lukumäärän sekä toteutettavan ohjelman mukaan. Pyydä siis omalle ryhmällesi räätälöity tarjous tai katso tapahtumakalenterista, milloin seuraava kaikille avoin teematuokio järjestetään.

Hinnat alkaen 70 € / hlö (sis. alv 24 %).