Kimppa-aasi Zorro

Oletko haaveillut omasta aasista, mutta sinulla ei ole (vielä) mahdollisuutta sellaista hankkia? Haluaisitko seurata nuoren aasin kasvua, kehitystä, koulutusta ja elämää lähietäisyydeltä? Toivoisitko pääseväsi kokemaan erilaisia mahdollisuuksia tutustua aasiin sen elinympäristössä? Jos vastasit kyllä, niin oma osuus nimikkoaasista voisi olla juuri Sinulle tarkoitettu juttu!

Tallimme uusin asukas, Zorro-aasi perustaa oman aasikimpan, jonka osakkaat pääsevät etuoikeudella seuraamaan sen elämää nuoresta aasipojasta aikuiseksi aasiksi. Zorron kimppaan otetaan mukaan yhteensä 15 kimppalaista. Yhden osuuden voi hankkia joko omaksi itselleen tai ryhmäosuutena esimerkiksi perheelle tai työ- tai kaveriporukalle, jossa on enintään neljä henkilöä mukana (laskennallisesti yksi osuus aasista). Yksilöosuuden hinta on 85 € ja ryhmäosuuden hinta 250 € (hinnat sis. alv 24 %). Ryhmäosuuden hankkijoilla on kaikilla samat oikeudet osuuden sisältämiin etuihin. Osuus on voimassa 19.2.2022 – 31.12.2023.

Osuus sisältää

  • saat eturivin paikan seurata, miten nuori aasi kasvaa ja kehittyy ja miten siitä koulutetaan sopiva aasi ihmisten kanssa tehtävään vuorovaikutustyöhön
  • oikeus liittyä Zorron kimpan Facebook -ryhmään, jossa julkaistaan kuvia, kuulumisia ja videoita Zorrosta säännöllisesti
  • kerran vuodessa ilmainen tapahtumapäivä tallilla vain Zorron kimppalaisille
  • kerran vuodessa metsäkävely tai harrastetunti tallillamme 50 % alennuksella
  • oikeus ensisijaisesti valita Zorro käyttöösi, kun tulet tallimme palveluita käyttämään
  • paljon tietoa ja kokemuksia eri muodoissa siitä, millaista olisi olla oman aasin omistaja

Mihin osuuden rahoitus käytetään? Kimppalaiset auttavat osuuksia hankkimalla kuluissa, joita tulee Zorron saattamisesta osaksi laumaamme (rekisteröintikulut Hippokseen sekä ruunaus), aasin perusylläpidosta (mm. vuoleminen, eläinlääkärin tarkastukset ja hoidot, ruokinta) sekä sen koulutuksesta (minun työaikapanostus). Kuluja ei kimppalaisille yksityiskohtaisesti joka käänteessä eritellä, mutta aasinomistajana olemiseen kuuluu kyllä tietää, mitä aasin ylläpito maksaa ja siitä näkökulmasta Zorron kuluja esitellään ajoittain.

Zorro-aasin kuva edestä päin

Osuus lunastetaan itselleen täyttämällä kimpan liittymislomake. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi laskun osuusmaksusta ja sen maksettuasi olet mukana Zorron kimpassa ja oikeutettu sen mukanaan tuomiin etuihin. Lisätietoja voit kysellä Sadulta sähköpostilla satuaasintalli(at)gmail.com tai soittamalla 040 4123 725.

Tärkeät huomiot: Zorron virallinen omistajuus pysyy koko ajan SatuAasin tallilla. Kimppalaisten omistussuhde aasiin on nimellinen ja se sisältää yllä mainitut etuudet sovittuna määräaikana. Maksua ei palauteta missään vaiheessa, mutta jos et enää itse halua olla kimpassa mukana, voit luovuttaa osuuden käyttöoikeuden toiselle henkilölle ilmoittamalla siitä Sadulle sähköpostilla. Mikäli Zorrolle tapahtuisi jotain ikävää ja se kuolisi kesken kimppakauden, palautetaan kimppalaisille maksua takaisin siinä suhteessa, kuinka paljon kimppakauden määräaikaa olisi vielä ollut jäljellä.

Miten Zorro päätyi SatuAasin tallille?

Black Zorro fan é Jongiastate eli Zorro on 22.4.2020 syntynyt aasiori, joka tuli Suomeen hieman yllättäen. Olin tuomassa Suomeen asiakkailleni sekä itselleni miniaaseja marraskuussa 2021. Aasien myyjä soitti minulle pari viikkoa ennen aasien lähtöä, olisiko minulla halukkuutta ottaa pari lisämatkustajaa sovittujen aasien lisäksi mukaan kuljetukseen. Hän oli käynyt pelastamassa muutaman aasin elinoloista, jotka hänen mielestään eivät olleet aaseille sopivat. Hän kertoi, että voisi lähettää Suomeen aasiveljekset, Zorron ja sen puolivuotiaan pikkuveli Sanderin. Ne olivat välimeren miniaasin ja tavallisen, pienikokoisen aasin jälkeläisiä ja niiden säkäkorkeus aikuisena tulisi olemaan noin 93 cm. Veljekset olivat kilttejä ja ystävällisiä, mutta hieman tottumattomia käsittelyyn. Ne olivat hieman liian laihoja ja niiden karvoitus vatsan alla oli likainen ja rastoittunut märällä pohjalla nukkumisesta, sillä niillä oli ollut liian vähän suojaa tarhassaan, mutta muuten ne vaikuttivat hyvävointisilta. Sydämeni heltyi näille kavereille ja lupasin ne ottaa ja etsiä niille hyvät kodit Suomesta. Sander löysikin heti uuden omistajan, sillä tuttuni osti sen kaveriksi miniaasiorille, joka hänelle jo oli tulossa tässä samassa kuljetuksessa. 

Zorron laitoin julkiseen myyntiin sen saavuttua Suomeen ja vaikka muutama sitä kyselikin, niin sopivaa kotia ei heti löytynyt nuorelle aasiorille. Niinpä ehdin tutustua siihen paremmin ja alkuarastelujen jälkeen Zorro alkoi tehdä luottavaisesti tuttavuutta kanssani ja myös tallilla käyvien vieraiden kanssa. Olin myös iloisesti yllättänyt siitä, miten tottumattomuudesta huolimatta se suhtautui uusiin tilanteisiin (kuten loimen laitto, karvojen leikkaaminen, metsäkävelylle lähtö) fiksun rauhallisesti. Totesin, että tämä aasihan soveltuisi hyvin meidän laumaan ja ihmisten kanssa tehtävään työhön. Ja kaiken kukkuraksi sillä on jopa sama syntymäpäivä kuin minulla! Tovin pohdiskelin tätä ajatusta ja mielessäni kirposi idea siitä, miten Zorron avulla voisin tarjota joillekin aasifaneille mahdollisuuden seurata läheltä sen kasvua ja kehitystä sekä saada hieman tuntumaa siihen, mitä aasin omistaminen ja kouluttaminen oikein pitääkään sisällään. Niinpä otin hieman mallia hevospuolelta tutusta Raviliiga -toiminnasta ja päätin pistää pystyyn Zorron osuusomistajien porukan.
Tällaista toimintaa ei aasipuolella ole ennen ollut ja toivon, että ajatukseni otetaan ilolla vastaan. Vastoin Raviliigan periaatetta, tarkoitus ei ole tuottaa voittoa Zorron toiminnalla eikä Zorroa myydä osuusomistajuusajan päättymisen jälkeen, vaan se jatkaa elämäänsä tallimme laumassa. Mutta toivottavasti se on tulevan vajaan parin vuoden aikana saanut monta uutta ystävää, opettanut monille aasien elämän saloja sekä kenties kirvoittanut jonkun rohkaistumaan oman aasin hankintaan. Mitäs sanot, tulisitko sinä osaksi Zorron kimppaa?