Ohjasajovalmennus

Hevosella ajaminen on mukavan monipuolinen harrastus, jota voi harrastaa hevosen rodusta tai iästä riippumatta. Hevosella voi ajaa joko ilman vaunuja maastakäsin ohjasajaen tai vaunujen kanssa valjakkoajoa. Ohjasajaen maastakäsin työskentely on erittäin hyvä keino tuoda tehokasta vaihtelua minkä tahansa hevosen treeniohjelmaan. Maastakäsin näet koko ajan itse, miten hevosesi liikkuu ja hevosen kanssa voi tehdä lähes kaikkia samoja harjoituksia kuin selästä käsin. Ohjasajaen voi myös harjoitella hevoselle vaikeita asioita ensin maastakäsin ja sen jälkeen soveltaa opittua myös ratsastaen. Hevosen voi myös valjastaa kevyeen työkäyttöön esimerkiksi kentän lanausta varten. Ohjasajaen myös ohjastajan peruskunto kehittyy.

Tarjoan ohjasajovalmennusta ihan alkeista lähtien ja jo hieman enemmän asiaan perehtyneille. Valjakkoajovalmennustakin voin tulla pitämään, mutta toivon, että hevonen olisi ensin opetettu valjakkoajon perusteisiin ja se toimii luotettavasti vaunujen edessä. Valjakkoajo vaatii hevoselta ja kuskilta sujuvaa yhteistyötä ja hyvää peruskuntoa, mutta kaikessa monipuolisuudessaan se on erittäin hauska ja motivoiva harrastus. Lisätietoa valjakkoajosta löytyy mm. Valjakko.netistä.

Ohjasajotunnit toteutetaan asiakkaan omalla tallilla pääasiassa Hämeessä ja Uudellamaalla. Erillisistä koulutuspäivistä tai isompien ryhmien ollessa kyseessä voidaan sopia valmennuksista kauemmaksikin.

Valmennuksissa kuultua:

– En ollut käsittänytkään, miten monipuolista ohjasajaminen voi olla.
– Tämähän on todella kivaa!
– Ohjasajaen hevonen ei kaahottanut ja puskenut, kuten yhdellä liinalla juoksuttaessa.
– Kurssilla sai selkeää ja konkreettista ohjausta ohjasajamiseen.
– Teoriatunti lisäsi ymmärrystä ohjasajamisen saloista.
– Yllättävän vaikeaa, mutta hauskaa puuhaa!
– Hevonen näytti työskentelevän hyvällä mielellä.
– Opettajamme Satu sai rautaisella kokemuksellaan kaiken näyttämään helpolta vieraallakin hevosella.